Porsiyon: 10
Kalori: 3575 (porsiyon: 357)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı fındık yağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta akı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı
- '' '' : 1 yemek kaşığı çörekotu
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
Tarif
Tereyağını bir sahanda yakmadan erit. Yumurta sarısı ve çörekotu hariç, bütün malzemeleri bir tasa koy, mıncıkla. Tezgaha al. 3-4 dakika yoğur, yumuşak bir hamur olsun. Tepsiyi yağla. Yumurta büyüklüğünde parça kopar. Kalın bir fitil yap. Aynı şekilde bir tane daha yap. Yanyana koy. Uçlarını birleştir. Ortasını aç. Çatal şekli ver. Tepsiye aralıklı yerleştir. Fırça ile üzerlerine yumurta sarısı sür.Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika kadar pişir. Soğuduktan sonra, üzerine kağıt havlu serilmiş kapaklı bir kaba al. Dışarda 2-3 gün taze kalabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder