Porsiyon: 10
Kalori: 1650 (porsiyon: 165)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 1 lt lik saklama kabı
Malzemeler
- 500 gr olgun şeftali
- 1,25 su bardağı şeker
- 1 limonun suyu
- 2 su bardağı su
Tarif
Şeftalileri yıka. Sirkeli suda (1 lt suya 4 kaşık sirke) 20 dakika beklet. Kabuklarını soy. Çekirdeklerini çıkar.Şeker ve suyu tencereye koy. Ocağı yak. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte kaynat. Bırak soğusun.
Şekerli su, limon suyu ve şeftalileri robota koy, püre yap. İnce tel süzgeçten geçirerek, mikser tasına al. Buzluğa koy. 2 saat sonra çıkar (donmamış olmalı) 1 dakika kadar çırp. 2 saat sonra yine çıkar (donmamış olmalı) 1 dakika daha çırp. Saklama kabına al, donsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder