Porsiyon: 18
Kalori: 5800 (porsiyon: ***)
Kap: 25*35 cm boyutlarında borcam tepsi 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- Hamuru için
- 5 tane yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı fındık yağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviziçi
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
- Üzeri için: 1 çay bardağı su
- Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1/4 limonun suyu
Tarih
ŞerbetiŞerbeti için şeker ve suyu tencereye koy. Yüksek ateşte kaynasın. Ocağı orta ateşe al. Kaynama noktasından sonra 14 dakika daha kaynat. Limon suyunu koy. Ocağı kapat. Bırak ılısın.
Hamuru
Cevizleri robotta irikıyım çek veya bıçakla doğra. Tepsiyi yağla. Yumurtaları şekerle birlikte mikser tasına koy. Mikserle 1 dakika çırp. Yağ, vanilya ve kabartma tozunu koy, 15 saniye çırp. Unu ve irmiği azar azar katarak kaşıkla yedir. Sonra kaşıkla çırparcasına karıştır. Cevizleri ekle karıştır. Tepsiye dök.
Fırını 165* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişir. Fırından çıkar. Üzerine suyu seperek dök. Ilık şerbeti hemen kepçe kepçe üzerine dök. Tatlıyı kes. Kapatılmış ama soğumamış fırına tekrar sür. 10 dakika kadar kalsın. Fırından çıkar. 1-2 saat şerbeti çekmesi için bekle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder