Süre: 45 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1870 (porsiyon: 311)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 6 tane kase
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Tarif
Süt ve tarçın hariç, diğer malzemeleri tencereye koy. Sütü azar azar ekleyerek, çırpma teli ile karıştır. Sonra biraz çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına, tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Hemen kaselere paylaştır. Servis yaparken üzerine tarçın ek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder