Yulaflı Bisküi Pastası

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 5500 (porsiyon: 550)
Kap: 18 cm çapında tencere, 20 cm çapında tas ve 30 cm çapında servis tabağı

Malzemeler

  • Hamuru için
  • 3 paket yulaflı bisküi
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
  • 1/2 su bardağı fındıkiçi veya toz antep fıstığı
  • Sosu
  • 2 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı damla çikolata

Tarif

Hamuru
Fındığı robotta irikıyım çek. Bisküileri robotta çek, un gibi olsun. Krem şantiyi mikser tasına koy. İçine sütü ekle. Mikserle katılaşana kadar, yaklaşık 1,5 dakika çırp. Bisküileri bir tasa al. İçine krem şantiyi ve fındıkları koy, kaşıkla karıştır, hamur yap. 20 cm çapında tasa, streç film yay. Hamuru içine dök. Kaşıkla bastırarak sıkılaştır, düzelt. Derin dondurucuya koy.  2 saat beklesin, donsun.

Sosu
Hamuru derin dondurucuya koyduktan 1,5 saat sonra. Su ve çikolata hariç diğer sos malzemelerini tencereye koy, çırpma teli ile karıştır. Suyu azar azar ekleyerek yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına, tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden üzeri göz göz olana kadar pişir. 2-3 dakika soğusun.

Hazırlanışı
Hamuru derin dondurucudan çıkar. Tası ters çevirerek içinden çıkar. Streç filmi sök. Hamuru servis tabağına ters çevirerek koy. Üzerine sosu dök. Buzdolabına koy.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder