Porsiyon: 8
Kalori: 3200 (porsiyon: 400)
Kap: 18 cm çapında tencere ve 20*35 cm boyutlarında borcam tepsi
Malzemeler
- 1 paket pötibör bisküi
- Sade muhallebisi için
- 500 ml süt
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 20 gr tereyağı
- Şeftali muhallebisi için
- 2 tane orta boy şeftali veya vişne ( tel süzgeçten geçecek)
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- Islama için
- 1 su bardağı soğuk süt
Tarif
Sade muhallebisiYağ ve süt hariç, diğer malzemeleri tencereye koy, çırpma teli ile karıştır. Sütü azar azar ekleyerek yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına, tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Ocağı kapat, yağı koy, erisin. Mikserle 1 dakika kadar çırp. Bisküilerin üstüne koymadan önce bir kere daha çırp.
Şeftali muhallebisi
Şeftalilerin kabuğunu soy. Robotta püre yap. Diğer malzemelerle birlikte tencereye koy. Dibini kazırcasına, sürekli tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir.
Hazırlanışı
Bisküileri teker teker süte batır, çıkar, tepsiye 1 sıra diz. Üzerine bir miktar şeftali muhallebisi yay. Üzerine 1 sıra daha süte batırıp çıkardığın bisküileri diz. Şeftali muhallebisi yay. Bisküiler bitene kadar bu işleme devam et. En üst kata sade muhallebiyi dök. Soğuyunca buzdolabına koy. 1-2 saat beklesin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder