Porsiyon: 26
Kalori: 5275 (porsiyon: 202)
Kap: Kek kalıbı
Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı fındık yağı veya 250 gr eritilmiş tereyağı
- 2 orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Kalıp için: 2 yemek kaşığı yağ
Tarif
Havuçları rendele.Yumurtaları birer birer bir kaseye kır. Koklayarak bayat olup, olmadığını anla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle.Mikserle yüksek ayarda, köpürene kadar yaklaşık, 1 dakika çırp. Yağ, tarçın ve kabartma tozunu koy, 15 saniye çırp. Havucu ekle. Kaşıkla karıştır. Unu azar azar katarak, kaşıkla yedir. Kaşıkla çırparcasına karıştır. Kalıbı yağla. Hamuru içine dök. Kalıbı salla.
Fırını 175*C ye ayarla. ısınınca kalıbı içine koy. En az 30 dakika fırının kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 60-70 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ser. Ters çevirerek keki çıkar, kek fanusuna koy. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder