Ayva Tatlısı

Süre: 100 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1600 (porsiyon: 266)
Kap: 26 cm çapında sığ tencere

Malzemeler

  • 3 orta boy ayva
  • 12 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 6 tane karanfil
  • 12 tane ayva çekirdeği
  • 2 çubuk tarçın
  • 250 gr kaymak

Tarif

Ayvaları soy. Ortadan ikiye böl. Çekirdek yataklarını bıçakla çıkararak olabildiğince büyük bir oyuk yap. Ayvanın sırt kısmını çok hafif yatay şekilde kes. (tencerede düz durabilmesi için). Oyukları yukarı gelecek şekilde tencereye diz. İçlerine 2 şer kaşık şeker, 1 karanfil, 2 çekirdek koy. Suyu şekerlere değmeyecek şekilde ekle. İçine tarçını koy. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra ocağı kıs. Suyu, şerbet gibi kıvam alıp, ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık, 70-80 dakika kadar pişir. Yerken üzerlerine kaymak koy. (Renginin kırmızı olmasını istersen, suyuna 1 parça lohusa şekerini eriterek koy.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder