Katmer

Süre: 100 dakika
Porsiyon: 16
Kalori: 2280 (porsiyon: 142)
Kap: 26 cm çapında tava

Malzemeler

  • Hamur için: 2,5 su bardağı un
  •      ''       '' : 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  •      ''       '' : 1 çay bardağı sirke
  •      ''       '' : 1 tane yumurta
  •      ''       '' : 1 çay bardağı su
  •      ''       '' : 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzeri için: 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  •     ''     ''  : 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Tarif

Hamur malzemelerini büyük bir tasa koy. Elle mıncıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp. Hamuru üzerine al. Ellerini unla ovarak temizle. Arada unlayarak, 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir. Top yap. Tasa geri koy. Üzerine ıslak bez ört. 20 dakika dinlensin. 2 parçaya böl. 1 parçayı altını ve üstünü hafif unlayarak, 1 mm kalınlığında, 40 cm çapında aç. Üzerine bolca yağ sür. Rulo yap. 8 parçaya böl. Her bir parçayı uçlarını toparlayarak kapat, beze yap. 1 bezeyi, altını üstünü hafif unlayarak, 2 mm kalınlığında, 12-15 cm çapında aç. Diğer hamurlara da aynı işlemi yap.
Tavayı iyice kızdır. 2-3 hamuru içine koy. Altını ve üstünü fırça ile yağlayarak kızart.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder