Porsiyon: 6
Kalori: 3500 (porsiyon: 583)
Kap: 26 cm çapında seramik tepsi ve 6 tane pasta tabağı
Malzemeler
- 1,25 su bardağı un
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 100 gr tereyağı
- 3 tane orta boy elma
- 4 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 500 gr dondurma
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
Tarif
Tereyeğını önceden buzdolabından çıkar, yumuşasın. Bir tasa al. Un ve şekeri ekle. Parmak uçları ile mıcıkla. Tasın üzerini streç filmle kapat. Buzdolabına koy, en az 30-40 dakika beklet.Elmaları soy. İkiye böl. Çekirdek yataklarını çıkar. Kesme tahtası üzerinde 2 mm lik dilimler halinde kes.
Tepsiyi yağla. Elmaları her tarafına balık sırtı şeklinde ( üst üste bindirerek) kapla. 4 kaşık şekeri ve tarçını üzerine serp. Hamuru buzdolabından çıkar. Üzerine yay. Tekrar buzdolabına koy. Yeneceği zaman çıkar, fırına sür. 170* C ye ayarla. Üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişir. Servis tabaklarına paylaştır. Üzerlerine dondurma koy. Sıcak sıcak servis yap.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder