Elmalı Kek (tepside)

Süre: 105 dakika
Porsiyon: 20
Kalori: 6750 (porsiyon: 337)
Kap: 24*35 cm boyutunda borcam tepsi

Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • Arası için
  • 3 tane orta boy elma
  • 1/2 su bardağı ceviziçi
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı

Tarif

Yumurtaları teker teker bir kaseye kır, bayat olup olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına şekerle birlikte koy. Mikserle 1 dakika çırp. Yağ, süt, kabartma tozu ve vanilyayı koy. 15 saniye çırp. Unu azar azar ekleyerek kaşıkla yedir. Sonra çırparcasına karıştır.
Elmaları soy, robotta rendele. Ceviziçini bıçakla kıy. İkisini karıştır, tarçını ekle. Tepsiyi yağla. Hamurun yarısını içine dök. Hazırlanan elmalı harcı üzerine yay. Kalan hamuru da üzerine dök.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar 50-60 dakika pişir. Keke bıçak batır temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. Tamamen soğuyunca üzerini streç filmle kapat. Dışarda 5-6 gün durabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder