Porsiyon: 15
Kalori: 7540 (porsiyon: 500)
Kap: 24*35 cm boyutlarında borcam tepsi ve 18 cm çapında tencere
Malzemeler
- Hamuru için
- 4 tane yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı fındık yağı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 250 gr ıspanak
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı vişne
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
- Muhallebi için
- 500 ml süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket beyaz çikolata
- Üzeri için
- 1/2 su bardağı toz antep fıstığı
Tarif
Ispanağı yıka, doğra. Büyük bir sahana koy, suyunu çekene kadar kavur. Robotta püre yap.Yumurtaları teker teker bir tasa kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına şekerle birlikte koy. Mikserle 1 dakika çırp. Yağ, nişasta, ıspanak püresi, kabartma tozu ve vanilyayı içine koy, 15 saniye çırp. Unu azar azar katarak, kaşıkla yedir. Sonra çırparcasına karıştır. Vişneleri içine kat, karıştır. Tepsiyi yağla. Hamuru içine dök.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar 50-60 dakika pişir. Keke bıçak batır, temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar.
Bu arada, şeker, un, yumurta sarısı ve vanilyayı tencereye koy, karıştır. Sütü azar azar ekleyerek yedir. Çırpma teli ile çırp. Çikolatayı parçala içine at. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden, muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Hemen kekin üzerine yay. Antep fıstığı ile süsle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder