Porsiyon: 50
Kalori: 4500 (porsiyon: 100)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- 250 gr tereyağı
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı
- '' '' : 1 yemek kaşığı fındık yağı
- '' '' : 1 yemek kaşığı çörekotu
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
Tarif
Tepsiyi yağla. Hamur malzemelerinin hepsini büyük bir tasa koy. Elle mıncıkla. Tezgaha al. 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir. Merdane ile 1 cm kalınlıkta aç. Şekilli kalıplarla kes veya 2*2 cm boyutlarında kes. Tepsiye aralıklı diz. Yumurta sarısını 1 kaşık yağla karıştır. Kurabiyelerin üzerine sür. Çatalla çok hafif bastırarak çizik at. Üzerlerine çörekotu serp.Fırını 170* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişir. Soğuyunca saklama kaplarına koy. Dışarda 8-9 gün taze kalabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder