Salçalı Kurabiye

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 50
Kalori: 4500 (porsiyon: 100)
Kap: Büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un
  • Üzeri için: 1 yumurta sarısı
  •     ''      '' : 1 yemek kaşığı fındık yağı
  •     ''      '' : 1 yemek kaşığı çörekotu
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı

Tarif

Tepsiyi yağla. Hamur malzemelerinin hepsini büyük bir tasa koy. Elle mıncıkla. Tezgaha al. 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir. Merdane ile 1 cm kalınlıkta aç. Şekilli kalıplarla kes veya 2*2 cm boyutlarında kes. Tepsiye aralıklı diz. Yumurta sarısını 1 kaşık yağla karıştır. Kurabiyelerin üzerine sür. Çatalla çok hafif bastırarak çizik at. Üzerlerine çörekotu serp.
Fırını 170* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişir. Soğuyunca saklama kaplarına koy. Dışarda 8-9 gün taze kalabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder