Porsiyon: 15
Kalori: 7845 (porsiyon: 523)
Kap: 25*40 cm çapında borcam tepsi ve 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- Hamuru için
- 3 tane yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı fındık yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
- Üzeri için: 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Şerbeti için
- 4,5 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- 1/4 limonun suyu
Tarif
ŞerbetiŞekeri ve suyu tencereye koy. Yüksek ateşte kaynasın. Ocağı orta ateşe al. Kaynama noktasından sonra 14 dakika daha kaynat. Limon suyunu koy. Ocağı kapat. Ilısın.
Hamuru
Tepsiyi yağla. Yumurtaları ve şekeri mikser tasına koy. Mikserle köpürene kadar, 1 dakika çırp. Yağ, yoğurt, kabartma tozu ve limon kabuğunu koy, 15 saniye çırp. İrmik ve unu azar azar kaşıkla karıştırarak ekle. Sonra çırparcasına karıştır. Tepsiye dök.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika fırının kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 45-50 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Keki fırından çıkarır çıkarmaz, ılık şerbeti kepçe kepçe üzerine dök. Çekmesi için 2-3 saat beklet. Kapalı bir kapta dışarda 5-6 gün bekleyebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder