Limonata

Süre: 45 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 400 (porsiyon: 100)
Kap: Sürahi

Malzemeler

  • 4 tane limon
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 4 su bardağı su

Tarif

4 limonun kabuğunu yer yer ince rende ile rendele. Üzerine 2 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı su koy, kaşıkla ezele. En az 15 dakika beklet. Aroması çıksın. Limonları sık. Limon suyu, su ve limon kabuğunu bir kavanoza koy. Sürahinin üzerine ince tel süzgeç koy. Limonlu sıvıyı sürahiye al. Kalan şekeri ekle, karıştır. Buzdolabına koy. 2-3 gün bekleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder