Çilek, Vişne, Kayısı ve Mürdüm Eriği Reçeli

Süre: 435 dakika
Porsiyon: ***
Kalori: 4900 (porsiyon: ***)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 2 tane 1 lt lik kavanoz

Malzemeler

  • 1 ka çilek, vişne, kayısı ve mürdüm eriğinden birisi
  • 1 kg şeker
  • 1/4 limonun suyu

Tarif

Meyvayı yıka. Varsa çekirdeklerini çıkar. Kayısı veya mürdüm eriğini ise ortadan ikiye böl. Tencereye koy. Şekeri üzerine dök. Sulanması için en az 5-6 saat beklet. Ocağa koy. Orta ateşte tencerenin kapağı açık olacak şekilde, hiç su eklemeden, ara sıra karıştırarak ve köpüğünü alarak 40 dakika kadar kaynat. Reçelden kaşıkla biraz alarak tencereye akıt. En son damla ip gibi akıyorsa olmuştur. Limon suyunu koy. 1-2 taşım daha kaynat. Ocağı kapat. Hafif ılıyınca köpüğünü al, kavanozlara ağzına kadar doldur. Kapaklarını sıkıca kapat. Dışarda veya buzdolabında uzun süre saklanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder