Porsiyon: 6
Kalori: 4780 (porsiyon: 694)
Kap: 26 cm çapında seramik tava, 2 tane 18 cm çapında tencere
Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 125 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Tava için: 2 kaşık fındık yağı
- Muhallebisi için
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 tane muz
- Sosu için
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı damla çikolata
Tarif
HamuruTereyağını bir sahanda erit, soğut. Yumurtaları teker teker bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle 1 dakika çırp. Diğer malzemeleri katıp 1 dakika daha çırp.
Tavaya 1 çay kaşığı kadar yağ koy, erit. Spatula ile dağıt. 1 kepçe hamur al üzerine koy. Tavayı hafif sallayarak yay. Bir yüzünü kızarttıktan sonra tavayı hoplatarak diğer yüzünü çevir, kızart. Hamur bitene kadar bu işleme devam et. Üzerine kağıt havlu serilmiş tepsiye al.
Muhallebisi
Muz hariç bütün muhallebi malzemelerini tencereye koy. Çırpma teli ile çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Mikserle 1 dakika çırp.
Sosu
Çikolata hariç, sos malzemelerini tencereye koy. Çırpma teli ile çırp. Çikolataları ekle.Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak 1-2 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Üzeri göz göz olana kadar pişir. (Sulu muhallebi kıvamında olacak)
Hazırlanışı
Muzları doğra. Muhallebiyi wafflelerin yarısının üzerine paylaştır. Muzları üzerlerine koy. Üzerlerine kalan waffle hamurlarını koy. Üzerlerine sosu paylaştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder