Süre: 50 dakika
Porsiyon: 15
Kalori: 5800 (porsiyon: 386)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 25*35 cm boyutlarında borcam
Malzemeler
- 1 paket kedidili bisküisi
- Muhallebisi için
- 1,5 lt süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 6 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta sarısı
- 2/3 su bardağı damla çikolata
- Islama için: 1,5 su bardağı süt
Tarif
Süt ve çikolata dışındaki muhallebi malzemelerini tencereye koy, çırpma teli ile karıştır. Sütü azar azar katarak yedir. Çırpma teli ile çırp. İçine çikolatayı ekle. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden, muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Bisküileri ıslamak için süte batır çıkar. Tepsiye diz. Üzerine muhallebi yay. Bir kat daha bisküi diz. Kalan muhallebiyi üzerine yay. Soğuyunca buzdolabına koy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder