Süre: 75 dakika
Porsiyon: ***
Kalori: 7100 (porsiyon: ***)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 3 tane 1 kg lık cam kavanoz
Malzemeler
- 1 kg ayva
- 1,5 kg şeker
- 1 tane limon
- 2 su bardağı su
Tarif
Bir tasa yarıya kadar su koy. İçine 1/2 limon suyu ekle. Ayvaları yıka, kabuğunu soy. Dörde böl. Çekirdek yatağını çıkar. Kuşbaşı doğra. Bu suyun içine kararmamalrı için at. Süz. Tencereye 2su bardağı suyu koy, içine ayvaları at. 5-10 tane çekirdeğini ve biraz kabuğunu da at. (rengi koyu olması için.) Ocağa koy. Ayvalar hafif yumuşayana kadar haşla. Şekeri ekle. Tencerenin kapağı açık olacak şekilde orta ateşte, yaklaşık 40 dakika ara sıra karıştırarak ve köpüğünü alarak kaynat. Kaşıkla 1-2 damla kadar reçel al tencereye doğru akıt. Eğer en son damla ip gibi akıyorsa olmuştur. 1/4 limon suyu koy. 1-2 taşım daha kaynat. Ocağı kapat. Hafif ılıyınca kavanozlara ağzına kadar doldur. Kapaklarını sıkıca kapat. Dışarda veya buzdolabında uzun süre saklanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder