Süre: 45 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 2200 (porsiyon: 366)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 6 tane kase
Malzemeler
- 500 gr Çilek, vişne, şeftali ve kayısıdan birisi
- 1,5 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 3 su bardağı su
Tarif
Meyvalardan birini yıka, çekirdeklerini çıkar. 1 su bardağı su ile birlikte blenderden geçir. Daha sonra ince tel süzgeçten tencereye geçir. Şeker ve nişastayı kat, çırpma teli ile karıştır. Kalan iki bardak suyu ekle. Çırpma teli ile biraz çırp. Ocağa koy. Sürekli dibine kazırcasına, tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek, daha sonra kısık ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden, muhallebi kıvamını alana kadar pişir. Hemen kaselere paylaştır. Soğuyunca buzdolabına koy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder