Süre: 120 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1350 (porsiyon: 168)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 8 tane kase
Malzemeler
- 1 kg kadar Karadeniz, kokulu siyah üzümü veya normal siyah üzüm
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı buğday unu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 su bardağı su
Tarif
Üzümleri yıka. Tencereye koy. Sapları ile birlikte, elle mıncıklayarak patlat. 2 su bardağı su ekle. Ocağa koy. Kaynayana kadar yüksek daha sonra kısık ateşte 10-15 dakika kaynat. Soğusun. O şekilde bekletebildiğin kadar beklet. Ne kadar beklerse o kadar iyi olur. Üzümü bu süre sonunda ince tel süzgeçten geçirerek suyunu çıkar. Unu ve nişastayı küçük bir tasa koy. 1 su bardağı su ekle, iyice çöz. İçine azar azar dökerek karıştır. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Hemen kaselere paylaştır. Soğuyunca buzdolabına koy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder