Porsiyon: 12
Kalori: 3500 (porsiyon: 291)
Kap: 40 cm çapında tepsi
Malzemeler
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı buğday unu
- 1/2 su bardağı fındık yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 150 gr peynir
- 5-6 dal dereotu
- 1/2 su bardağı su
- 1 yumurta sarısı
- 2 parça yağlı kağıt
Tarif
Mısır unu, buğday unu, yağ, tuz, kabartma tozu ve suyu bir tasa koy elle mıncıklayarak yumuşak bir hamur yap. Bütünleştir.Yağlı kağıdın birini yağla. İçine hamurun yarısını koy. Daire şeklinde 2 cm kalınlığında elle bastırarak aç. Tepsiye koy. Peyniri ufala, üzerine yay. Dereotunu kıy, üzerine serpele. Diğer yağlı kağıdı yağla. Kalan hamuru üzerine koy. Onu da diğer hamur büyüklüğünde elle bastırarak aç. Diğer hamurun üzerine kapat. Yağlı kağıdı sıyırarak al. Kenarlarına hafifçe bastırarak kapat. Üzerine yumurta sarısı sür.Fırını 170* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine koy. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişir. O gün yenmelidir, beklemez.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder