Fındıklı Şekerpare

Süre: 80 dakika
Porsiyon: 18
Kalori: 7900 (porsiyon: 438)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve 20 cm çapında tencere

Malzemeler

  • Hamuru için
  • 125 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı  pudra şekeri
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı fındıkiçi
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı.
  • Üzeri için: 1 yumurta  sarısı
  •     ''     ''  : 18 tane fındıkiçi
  • Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/4 limonun suyu

Tarif

Şerbeti
Tereyağını buzdolabından çıkar, yumuşasın.
Şekeri ve suyu tencereye koy. Yüksek ateşte kaynasın. Ocağı orta ateşe al. Kaynama noktasından sonra 14 dakika daha kaynat. Limon suyunu koy, ocağı kapat. Ilısın.

Hamuru
Fındıkları robotta irikıyım çek. Tepsiyi yağla.
Yumurta ve pudra şekerini mikser tasına koy. Mikserle köpürene kadar, 1 dakika çırp. Yağı ve kabartma tozunu koy, 15 saniye çırp. Fındıkiçini ve unu ekle. Elle mıncıkla. Tezgaha al 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopar elle yuvarla. Hafif yassılaştır. Üzerine fındık batır. Fırça ile yumurta sarısı sür.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişir. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine kepçe kepçe ılımış şerbeti dök. Şerbeti çekmesi için 2-3 saat beklet. Dışarda kapalı kapta 6-7 gün bekleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder