Porsiyon: 12
Kalori: 6675 (porsiyon: 556)
Kap: 25*30 cm boyutlarında borcam tepsi ve 20 cm çapında tencere.
Malzemeler
- Hamuru için
- 5 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
- Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1/4 limonun suyu
Tarif
ŞerbetiSu ve şekeri tencereye koy. Kapağı açık şekilde, yüksek ateşte kaynadıktan sonra ocağı kıs. 15 dakika daha kaynat. Limon suyunu koy. Ocağı kapat, ılısın.
Hamuru
Yumurtaları teker teker bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle 1 dakika çırp. Haşhaş, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koy. 15 saniye çırp. Unu azar azar katarak kaşıkla yedir. Sonra çırparcasına karıştır. Tepsiyi yağla. Hamuru içine dök.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 45 dakika pişir. Keke bıçak batır, temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 10-15 dakika ılısın. Ilık şerbeti üzerine kaşık kaşık dök. Şerbeti çekmesi için, 2-3 saat beklet. Soğuyunca streç filmle kapat. Dışarda 4-5 gün bekleyebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder