Süre: 40 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 2950 (porsiyon: 245)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 25*30 cm boyutlarına borcam tepsi
Malzemeler
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 tane damla sakızı veya vanilya
- Üzeri için: 1/2 su bardağı ceviziçi veya fındıkiçi
- 2 yemek kaşığı şeker
Tarif
Sakızı havanda döv. Tencereye unu, şekeri ve sakızı koy. Sütü azar azar katarak yedir. Çırpma teli ile çırp. Ocağa koy. Dibini kazıcasına tahta kaşıkla karıştırarak 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamını alana kadar pişir. Hemen tepsiye boşalt. Soğuyup, kabuk bağlayınca cevizi ve şekeri robotta çek, üzerine yay. Bıçakla kesip, spatula ile alarak servis yap.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder