Porsiyon: 12
Kalori: 3650 (porsiyon: 304)
Kap: 26 cm çapında tabak ve 18 cm çapında tencere
Malzemeler
- 4 paket Eti Burçak Bisküi
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 paket dr. Oetker Çikolatalı Sos
- 500 ml süt
Tarif
Bisküileri robotta un haline getir. 1,5 bardak soğuk sütü mikser tasına koy. Krem şantileri ekle. Mikserle 1 dakika çırp. İçine bisküi ununu dök. Kaşıkla iyice karıştır. 20 cm çapında bir tasın içine streç film ser. Hamuru bunun içine koy. Elle iyice bastırarak düzelt. Kabı derin dondurucuya koy. 2-3 saat donsun. Sürenin sonunda dondurucudan çıkart. 15-20 dakika çözülsün.Bu arada süte, çikolata sosunu koy, çırpma teli ile biraz çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir.
Kaseyi servis tabağına ters çevirerek, hamuru çıkart. Üzerindeki streç filmi al. Üzerine çikolata sosunu dök. Biraz soğumasını bekle. Buzdolabında 4-5 gün bekleyebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder