Porsiyon: 20
Kalori: 4500 (porsiyon: 225)
Kap: 20 tane kağıt kalıp ve muffin tepsisi
Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı fındık yağı
- 1/2 çay bardağı su
- 2 su bardağı havuç
- 1/2 su bardağı ceviz veya fındıkiçi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1,5 su bardağı un
- Üzeri için: 1/2 su bardağı damla çikolata
- '' '' : 3-4 yemek kaşığı su
- '' '' : 1 yemek kaşığı fındık yağı
Tarif
Havuçları kazı, rendele. Ceviziçini bıçakla kıy. Yumurta ve şekeri mikser tasına koy. Mikserle 1 dakika çırp. Su, yağ, kabartma tozu ve tarçını koy, 15 saniye çırp. Havucu ekle karıştır. Ceviz ve unu ekle, kaşıkla iyice karıştır. Kağıt kalıpları tepsiye koy. İçlerine 1-1,5 yemek kaşığı hamur koy.Fırını 170* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine koy. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika kadar pişir.
Çikolata, su ve yağı cezveye koy. Karıştırarak kısık ateşte erit. Fırından çıkan keklerin üzerine paylaştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder