Un Kurabiyesi

Süre:  45 dakika
Porsiyon: 20
Kalori: 3700 (porsiyon: 185)
Kap: Büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tane yumurta
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı

Tarif

Tepsiyi yağla. 1 yumurtanın beyazını ayır, küçük bir tabağa koy. Diğer malzemeleri büyük bir tasa koy. Elle mıncıkla. Tezgaha al 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir. Rulo yap. Üzerine hafifçe bastırarak 6-7 cm genişliğe getir. 5 cm aralıkla verv verev olacak şekilde kes. Tepsiye aralıklı diz. Üzerlerine yumurta sarısı sür.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişir. Soğuyunca saklama kabına koy. Dışarda 7-8 gün taze kalabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder