Fındık Kurabiye

Süre: 70 dakika
Porsiyon: 50
Kalori: 4362 (porsiyon: 87)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve 30cm çapında servis tabağı

Malzemeler

  • 3,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 250 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • İçi için: 50 tane fındık
  • Üzeri için: 2 yemek kaşığı tarçın
  •     ''     ''  : 3 yemek kaşığı şeker
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı

Tarif

Tereyağını önceden buzdolabından çıkar, yumuşasın. Tepsiyi yağla. Pudra şekeri, tereyağı, vanilya, kabartma tozu ve unu büyük bir tasa koy. Elle mıncıkla. Tezgaha al. Tamamen pürüzsüzleşene kadar 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir. 2 fındık büyüklüğünde hamur al. El içinde yassılaştır. İçine bütün halde 1 tane fındık koy. Kapat, yuvarla. Tepsiye aralıklı diz. Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri çok hafif kızarana kadar, 20-25 dakika pişir. Fırından çıkar. Sıcakken, şeker ve tarçını tel süzgeçe koyarak, üzerine serp. Tepsiyi sallayarak her tarafına bula. Soğuyunca servis tabağına al. Üzerini streç filmle kapat, Dışarda 6-7 gün durabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder