Krokan

Süre: 35 dakika
Porsiyon: ***
Kalori: 2700 (porsiyon: ***)
Kap: Büyük boy sahan

Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1/4 limonun suyu
  • 1 su bardağı fındıkiçi
  • 1 tatlı kaşığı fındık yağı

Tarif

Fındıkları bıçakla 2-3 e böl. Sahana, şekeri, suyu, limon suyunu ve fındığı  koy. Ocağı yak. Orta ateşte sürekli karıştırarak, şeker hafif kahverengi olana kadar kavur. Mutfak tezgahını yağla. Karışımı üzerine dök. Soğuyunca bıçakla yerinden kaldır. Merdane ile üzerine bastırarak ufala. Pasta vb. şeylerin üzerini süslemek için kullanabilirsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder