Porsiyon: 12
Kalori: 4106 (porsiyon: 342)
Kap: 25*35 cm boyutlarında borcam tepsi ve 18 cm çapında tencere
Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı fındık yağı
- 1 su bardağı nişasta
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
- Şerbeti için
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
- Muhallebisi için
- 500 ml süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Tarif
ŞerbetiSu ve şekeri tencereye koy. Yüksek ateşte kaynasın. Ocağı kıs. Kaynama noktasından sonra 14 dakika daha kaynat. Limonu sık. Bırak ılısın.
Hamuru
Yumurta ve şekeri mikser tasına koy. Mikserle köpürene kadar 1 dakika çırp. Yağ, kabartma tozu ve vanilyayı koy. 15 saniye çırp. Nişastayı azar azar ekleyerek kaşıkla yedir. Tepsiyi yağla, içine boşalt, salla.
Fırını 170* C ye ayarla. Isınınca içine koy. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. Ilımış şerbeti üzerine kepçe kepçe dök.
Muhallebisi
Süt hariç, diğer muhallebi malzemelerini tencereye koy. Çırpma teli ile karıştır. Unu azar azar ekleyerek yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Muhallebi kıvamını alana kadar pişir. Tatlının üzerine yay.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder