Tahinli Kurabiye

Süre: 50 dakika
Porsiyon: 30
Kalori: 5200 (porsiyon: 173)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve 30 cm çapında servis tepsisi

Malzemeler

  • 2/3 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı fındık yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Üzerine: 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı

Tarif

Tepsiyi yağla.Tahin, yoğurt ve şekeri bir tasa koy. Şeker eriyene kadar kaşıkla karıştır. Kalan hamur malzemelerini ekle. Elle mıncıkla. Tezgaha al. İyice pürüzsüzleşene kadar, 3-4 dakika yoğur. Kulak memesi kıvamında olmalı. Cıvık olursa biraz un, katı olursa biraz yoğurt koy. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar. Yuvarlak şekil ver. Tepsiye aralıklı diz.
Fırını 175* Cye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Hafif kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişir. Fırından çıkar. Soğuyunca servis tabağına al. Pudra şekerini ince süzgeçten geçirerek üzerine ele. Üzerini streç filmle kapla. Dışarda 6-7 gün durabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder