Porsiyon: 30
Kalori: 5200 (porsiyon: 173)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve 30 cm çapında servis tepsisi
Malzemeler
- 2/3 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı fındık yağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Üzerine: 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
Tarif
Tepsiyi yağla.Tahin, yoğurt ve şekeri bir tasa koy. Şeker eriyene kadar kaşıkla karıştır. Kalan hamur malzemelerini ekle. Elle mıncıkla. Tezgaha al. İyice pürüzsüzleşene kadar, 3-4 dakika yoğur. Kulak memesi kıvamında olmalı. Cıvık olursa biraz un, katı olursa biraz yoğurt koy. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar. Yuvarlak şekil ver. Tepsiye aralıklı diz.Fırını 175* Cye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Hafif kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişir. Fırından çıkar. Soğuyunca servis tabağına al. Pudra şekerini ince süzgeçten geçirerek üzerine ele. Üzerini streç filmle kapla. Dışarda 6-7 gün durabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder