Cevizli Şekerpare

Süre: 80 dakika
Porsiyon: 24
Kalori: 9575 (porsiyon: 398)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve 20 cm çapında tencere

Malzemeler

  • Hamuru için
  • 100 gr tereyağı
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • İçi için: 1 su bardağı ceviz için
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
  • Şerbeti için
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/4 limonun suyu

Tarif

Şerbeti
Yağı önceden buzdolabından çıkar, yumuşasın.
Şeker ve suyu tencereye koy, yüksek ateşte kaynasın. Ocağı orta ateşe al. Kaynama noktasından sonra 14 dakika daha kaynat.

Hamuru
Tesiyi yağla.Cevizi robotta çek veya bıçakla doğra.Yumurta ve şekeri mikser tasına koy. Mikserle 1 dakika çırp. Yağı ve kabartma tozunu koy, 15 saniye çırp. Unu ve irmiği ekle. Elle mıncıkla. Tezgaha al.3-4 dakika yoğur. Cevizden biraz daha büyük parçalar kopar, yuvarla. İyice yassılaştır. İçine alabildiği kadar ceviziçi koy. Kenarlarına bastırarak, kapat. Tepsiye diz.
Fırını 175 * C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişir. Fırından çıkarır çıkarmaz, sıcak şerbeti kepçe kepçe üzerine dök. Şerbeti çekmesi için 2-3 saat bekle. Dışadakapalı kapta 7-8 gün taze olarak saklanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder