Porsiyon: 16
Kalori: 4895 (porsiyon: 305)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve büyük sahan
Malzemeler
- Harcı için
- 2 tane orta boy elma
- 1 çay kaşığı limon kabuğu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı ceviziçi
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- Hamuru için
- 1 çay bardağı fındık yağı
- 80 gr tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 4-5 kaşık şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
- Üzeri için: 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarif
HarçCeviziçini robotta irikıyım çek. Elmaları soy, rendele. 1 limonun kabuğunu 1 çay kaşığı olacak şekilde ince rendele. Ceviziçi ve kuru üzümler hariç, diğer bütün malzemeleri sahana koy. Suyunu hafif çekene kadar kavur. Ceviziçi ve kuru üzümleri ekle, karıştır.
Hamuru
Bütün malzemeleri büyük bir tasa koy. Elle mıncıkla. Tezgaha al, 3-4 dakika yoğur. İçinde pütürük kalmasın. Hamur kulak memesi kıvamında olacak. Gerekirse unu azaltıp, çoğ alt. Bütünleştir, top gibi yap. Tepsiyi yağla. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopar. Elde yuvarla yassılaştır. İçine alabildiği kadar harç koy. Yarım daire olacak şekilde kenarlarına bastırarak kapat. Tepsiye aralıklı diz.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri çok hafif kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişir. Fırından çıkar. Pudra şekerini ince tel süzgeçten geçirerek üzerlerine serp. Servis tabağına aktar. Soğuyunca üzerini streç filmle kapat. Dışarda 6-7 gün bekleyebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder