Porsiyon: 18
Kalori: 9000 (porsiyon: 500)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- Hamuru için
- 500 gr beyaz peynir
- 150 gr tereyağı
- 2 yumurta sarısı
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
- Şurubu
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1/4 limonun suyu
Tarif
Beyaz peyniri dilimle. Suya koy, tuzunun çıkması için 2 saat beklet. Tereyağını önceden buzdolabından çıkar, yumuşasın. Tepsiyi Yağla. Peyniri sudan çıkar, büyük bir tasa koy. İçine, yumurta sarıları, tereyağı ve kabartma tozunu koy. Tel süzgeçe koy. Kaşıkla üzerine bastıra bastıra süzgeçten başka bir tasa geçir. Unu ekle. Elle mıncıkla. Tezgaha al. 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopar, yuvarla. Hafifçe üzerine bastır. Tepsiye aralıklı diz. Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar 40-45 dakika pişir.Hamuru fırına koyduktan 15-20 dakika sonra şekeri ve suyu tencereye koy. Yüksek ateşte kaynasın. Ocağı orta ateşe al. Kaynama noktasından sonra 14 dakika daha kaynat. Limon suyunu koy. Ocağı kapat. Fırından çıkan tatlının üzerine kepçe kepçe dök. Kapatılmış ama hala sıcak fırına yeniden koy. 5-10 dakika daha içerde tut. Fırından çıkar, üzerine alüminyun folyo kapla. Şurubu çekmesini bekle. Servis yaparken üzerine kaymak koyulabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder