Porsiyon: 26
Kalori: 5150 (porsiyon: 198)
Kap: Büyük kek kalıbı
Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 fındık yağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı vişne (donmuş veya taze)
- 1/2 su bardağı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Tarif
Vişnelerin çekirdeklerini çıkar. Yumurtaları ve şekeri mikser tasına koy, mikserle 1 dakika çırp. İçine yağ, süt, kabartma tozu ve vanilyayı koy. 15 saniye çırp. Çikolata ve vişneleri koy. Kaşıkla karıştır. Unu azar azar katarak yedir. Sonra çırparcasına karıştır. Kek kalıbını yağla. Hamuru içine dök.Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca kalıbı içine koy. Fırının kapağını en az 30 dakika açmadan, üzeri kızarana kadar 70 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Üzeine kağıt havlu koy, ters çevirerek çıkar, kek fanusuna aktar. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder