Krep

 Süre: 60 dakika
Porsiyon: 7
Kalori: 4145 (porsiyon: 592)
Kap: 26 cm çapında seramik tava

Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 4 yemek kaşığı fındık yağı
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • Tava için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
  • İçi için
  • 4 tane muz
  • 4  tane kivi
  • 1 su bardağı bal
  • 1/2 su bardağı ceviziçi

Tarif

2 yemek kaşığı yağ hariç, bütün hamur malzemeleri büyük bir tasa koy. Mikserle 1 dakika çırp. Tavaya 1 çay kaşığı yağ koy, spatula ile yay, kızsın. Hamurdan 1 kepçe al. Tavaya koy. Tavayı sallayarak yayılmasını sağla. Altı kızarınca tavayı hoplatarak arkasını çevir, kızart. Hamur bitene kadar bu işleme devam et. Muz ve kivileri doğra. Ceviziçini bıçakla kıy. Krepleri servis tabaklarına al. Her bir krebin üzerine muz, kivi koy. Ceviziçi serp. Bolca bal dök. Rulo yap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder