Elmalı Muhallebi

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 4325 (porsiyon: 432)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 10 tane ısıya dayanıklı kase ve büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • Muhallebisi için
  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Elma harcı için
  • 6 orta boy elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı fındık veya ceviziçi
  • Üzeri için
  • 2 tane yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı şeker

Tarif

Muhallebi
Süt hariç bütün muhallebi malzemelerini tencereye koy. Çırpma teli ile karıştır. Sütü azar azar yedir. Çırpma teli ile çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak 1-2 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Ocağı kapat. Mikserle 1 dakika çırp. Hemen kaselere yarıya kadar koy, soğut.

Elma harcı
Elmaları soy, rendele. Şekerle birlikte tencereye koy, orta ateşte karıştırarak 15 dakika kadar kavur. Fındığı robotta çek. Tarçınla beraber içine koy. Kaselere paylaştır.

Üzeri
Yumurta aklarını mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle 1 dakika çırp. İyice koyulaşsın, üzerinde şekiller oluşsun. Elmaların üzerine paylaştır. Kaseleri tepsiye koy.
Fırını 200* C ye ayarla, üstten yak. Isınınca tepsiyi fırının en üst rafına koy. Üzerleri kızarana kadar pişir. Soğuyunca buzdolabına koy.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder