Acılı Kurabiye

Süre: 55 dakika
Porsiyon: 30
Kalori: 3843 (porsiyon: 30)
Kap: Büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 250 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı

Tarif

Yumurtanın sarısını ayır. Küçük bir tabağa koy. Kalan malzemeleri büyük bir tasa koy. Elle mıncıkla. Tezgaha al. 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir. Merdane ile, 1-1,5 cm kalınlığında aç. Şekilli kalıplarla kes veya 2,5*2,5 cm boyutlarında kes. Tepsiye aralıklı diz. Üzerlerine yumurta sarısı sür. Çatalla üzerine hafif bastırarak çizik at.
Fırını 170* C ye ayarla. Tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişir. Soğuyunca saklama kabına koy. Dışarda 8-9 gün taze kalabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder