Porsiyon: 26
Kalori: 3000 (porsiyon: 115)
Kap: Kek kalıbı
Malzemeler
- 6 tane yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Tarif
Yumurtaları teker teker bir kaseye kır. Bayat olup olmadıklarını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Mikserle 1 dakika çırp. Kabartma tozu ve vanilyayı koy 5 saniye çırp. Unu azar azar yedirerek koy. Kaşıkla karıştır. Sonra çırparcasına karıştır. Kek kalıbını yağla. Hamuru içine koy; salla.Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan üzeri kızarana kadar yaklaşk 70 dakika pişir. Bıçak batır, temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar, 10-15 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ser, ters çevirerek kek fanusuna al. Tamamen soğuyunca kapağını kapat. Dışarda 5-6 gün bekleyebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder