Peynir Helvası

Süre: 35 dakika
Porsiyon: 15
Kalori: 5577 (porsiyon371)
Kap: 20 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 1 kg tuzsuz beyazpeynir (Diyarbakır'ın)
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 60 gr tereyağ

Tarif

Yağ ve unu tencereye koy. Ocağı yak. 1-2 dakika orta ateşte, daha sonra kısık ateşte, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, rengi sütlü kahverengi olana kadar kavur. Bırak soğusun.
Peyniri küçük küçük doğra. Şekerle birlikte tavaya koy. Orta ateşte erit, sulansın. Unu sürekli karıştırarak, çok yavaş yavaş ekle. Sürekli karıştır. Topak kalmasın. Kaşıkla servis tabaklarına al.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder