Porsiyon: 12
Kalori: 6100 (porsiyon: 508)
Kap: Kelepçeli kalıp ve 24 cm çapında tava ve 30 cm çapında tabak
Malzemeler
- 3 yumurta sarısı
- 200 gr tereyağı
- 2 çay bardağı şeker
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Kalıp için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
- İçi için
- 3 tane orta boy elma
- 2 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1/2 su bardağı fındıkiçi
- 1 yemek kaşığı tarçın
- Üzeri için
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarif
Tereyağını buzdolabından önceden çıkar, yumuşasın. Fındıkiçini robotta irikıyım çek. Elmaları soy, rendele. Tavaya koy. Arada karıştırarak, suyunu çekene kadar pişir. Kalan iç malzemelerini koy karıştır.Hamur malzemelerini büyük bir tasa koy, elle mıncıkla. Tezgaha al. 3-4 dakika yoğur. İkiye böl. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt ser. Kelepçesini kapat. Kağıdı yağla. Hamurun bir tanesini merdane ile kalıptan 4 cm daha büyük aç. Kalıbın içine kenarları 1-2 cm yukarı kalkacak şekilde yay. İç harcını içine yay. Diğer hamuru da kalıptan 4 cm daha büyük aç. İç harcının üzerine yay. Kenarlarını aşağı kıvrarak birleştir.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişir. Fırından çıkar. Kağıtla birlikte servis tabağına al. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serp.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder