Çilek Soslu Muhallebi

Süre: 100 dakika
Porsiyon: 15
Kalori: 3550 (porsiyon: 295)
Kap: 25*35 borcam tepsi ve 2 tane 20 cm çapında tencere

Malzemeler

  • Muhallebisi için
  • 1 lt süt
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • Çilek sosu için
  • 1 kg çilek
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Tarif

Muhallebisi
Muhallebi malzemelerini tencereye koy. Çırpma teli ile çırp. Ocağa koy. 1-2 dakika yüksek ateşte, sürekli dibini kazırcasına karıştırarak pişir. Sonra ocağı orta ateşe al. Karıştırmaya devam et. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Hemen tepsiye dök. Soğusun.

Çilek sosu
Çilekleri yıka. Çilek sosu malzemelerini tencereye koy. Karıştır. Ocağa koy. Orta ateşte, dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, hafif kıvam alana kadar pişir. Ilısın. Muhallebinin üzerine koy. Soğuyunca üzerine streç film le kapat. Buzolabına koy.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder