Tiramisu

Süre: 145 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 4525 (porsiyon: 377)
Kap:  25 cm çapında seramik tepsi ve 30 cm çapında servis tabağı

Malzemeler

  • Hamuru için
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı fındık yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
  • Kreması için
  • 500 ml süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 tane yumurta sarısı
  • 1 paket labne peyniri
  • Islama suyu için
  • 1 su bardağı bol şekerli neskafe
  • Üzeri için
  • 3 yemek kaşığı kakao

Tarif

Hamuru
Yumurtaları teker teker bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Mikserle 1 dakika çırp. Yağı kat. Çırpma teli ile karıştır. Kabartma tozu, nişasta, un ve kakaoyu yavaş yavaş, yedirerek koy. Çırparcasına karıştır. Tepsiyi yağla. Hamuru içine dök, salla.
Fırını 175 * C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan üzeri kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişir. Keke bıçak batır, temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. Soğuyunca yatay olarak ikiye kes.

Kreması
Şeker, yumurta sarıları ve unu tencereye koy çırpma teli ile karıştır. Sütü azar azar ekleyerek, yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Arada mikserle çırparak soğut. Labne peynirini ekle. Mikserle çırp.

Hazırlanışı
Kekin alt parçasını servis tabağına koy. Üzerine neskafenin yarısını serp. Kremayı üzerine yay. Diğer kek parçasını üzerine koy. Onu da neskafe ile ıslat. Kakaoyu ince tel süzgeçe al. Sallayarak serp. Buzdolabına koy. 5-6 saat beklesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder