Peynirli, Salamlı Poğaça

Süre: 70 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 3300 (porsiyon: 330)
Kap:  Büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • Hamuru için
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı fındık yağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,25 su bardağı un
  • Üzerin için
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı susam
  • İçi için
  • 150 gr beyaz peynir
  • 10 dilim salam

Tarif

Peyniri ufala. Salamı minik minik doğra. Fırın tepsisini yağla. Hamur malzemelerini büyük bir tasa koy. Elle mıncıkla, toparla. Tezgaha al 3-4 dakika yoğur. İçinde pürüz kalmasın. Bütünleştir. Vakit varsa ıslak bez altında 10-15 dakika dinlendir. Silindir yap. 10 eşit parçaya böl. Her bir parçayı top (beze) gibi yap. Tezgaha bir tutam un serp. Bezeleri teker teker, merdane ile 0,5 cm kalınlığında aç. İçlerine bir miktar peynir ve salam koy. Uçlarını tepede büzerek birleştir. El arasında biraz yassılaştır. Toparlanma kısmı alta gelecek şekilde tepsiye aralıklı diz. Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sür. Susam serp.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine koy. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık, 40 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder