Paluze

Süre: 50 dakika
Porsiyon: 7
Kalori: 2000 (porsiyon: 285)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 7 tane kase

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pekmez
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 yemek kaşığı mısır unu
  • 5 su bardağı su

Tarif

Pekmez, su, mısır unu ve nişastayı tencereye koy, karıştır. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra kısık ateşte kaynat. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden, muhallebi kıvamı alna kadar pişir. Kaselere paylaştır. Soğuyunca buzdolabına koy. Üzerine ceviz veya fındık serpilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder