Porsiyon: 26
Kalori: 4650 (porsiyon: 178)
Kap: Kek kalıbı
Malzemeler
- 6 tane yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı fındık yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 10 tane kuru kayısı
- 6 tane incir
- 2 su bardağı un
Tarif
Kayısı ve incirleri yıka, kurula. Minik minik doğra. Kek kalıbını yağla. Yumurtaları ve şekeri mikser tasına koy. Mikserle köpürene kadar 1 dakika çırp. Yağ, kabartma tozu ve vanilyayı içine koy. 15 saniye çırp. Unu azar azar ekleyerek, kaşıkla yedir. Sonra çırparcasına karıştır. Kalıba 1/2 sini dök. Kalanına kayısı ve incirleri kat. İçine dök. Kalıbı salla.Fırını 170* C ye ayarla. Isınınca kalıbı içine koy. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık 70 dakika pişir. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ser. Ters çevirerek keki, kek fanusuna aktar. Tamamen soğuyunca kapağını kapat. Dışarda 5-6 gün bekler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder