Porsiyon: 12
Kalori: 6100 (porsiyon: 508)
Kap: Kelepçeli kalıp ve 26 cm çapında sığ tencere
Malzemeler
- Hamuru için
- 3 yumurta sarısı
- 200 gr tereyağ
- 2 çay bardağı şeker
- 1/2 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Harcı için
- 4 tane orta boy elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı fındık yağı
- 1/2 su bardağı ceviziçi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Üzeri için
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yumurta sarısı
Tarif
Tereyağını önceden buzdolabından dışarı çıkart, yumuşasın. Ceviziçini robotta irikıyım çek. Hamur malzemelerini büyük bir tasa koy. Elle mıcıkla. Tazgaha al 3-4 dakika yoğur. 1/3 ünü ayır. Kalan 1/2 sini top gibi yap. Kurumaması için streç filme sar. 15-20 dakika dinlendir.Bu arada elmaları soy. Çekirdek yataklarını çıkar. Tavla zarı gibi doğra, bekletmeden tencereye koy. (yoksa kararır). Şeker ve 1 kaşık yağı ekle suyunu çekene kadar orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişir. Tarçın serp. Hamurun büyüğünü tezgaha al. Altına 1-2 kaşık un serp merdane ile kalıptan 2-3 cm büyük aç. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt ser. Kelepçeyi kapat. Üzerini yağla. Hamuru içine, kenarları 1-2 cm yukarı gelecek şekilde (pizza gibi) yay. İç harcına cevizi kat. Üzerine yay. Küçük hamurdan ceviz kadar parçalar kopar, 0,5 cm kalınlığında fitiller yap. Üzerini kafes gibi ör. Örgülere yumurta sarısı sür.
Fırını 180* C ye ayarla. Isınınca kalıbı içine sür, üzeri kızarana kadar yaklaşık 50-60 dakika pişir. Çıkınca örgülere bal sür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder