Porsiyon: 24
Kalori: 8000 (porsiyon: 333)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- Hamuru için
- 100 gr tereyağı
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Tepsi içi: 2 yemek kaşığı fındık yağı
- Üzeri için 18 tane fındık
- Şerbeti için
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1/4 limonun suyu
Tarif
ŞerbetiYağı önceden buzdolabından çıkar yumuşasın.
Suyu ve şekeri tencereye koy, yüksek ateşte kaynasın. Ocağı orta ateşe al. Kaynama noktasından sonra 14 dakika daha kaynat.
Hamuru
Yumurtalar ve şekeri mikser tasına koy, mikserle 1 dakika çırp. Yağı ve kabartma tozunu koy. Mikserle 15 saniye çırp. İrmik ve unu koy. Elle mıncıkla. Tezgaha al, 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar, yuvarla. Haffçe bastır. Üzerine sivri ucu yukarı gelecek şekilde yarıya kadar fındık batır. Tepsiye diz.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişir. Çıkarır çıkarmaz sıcak şerbeti üzerine kepçe kepçe dök. Şerbeti emmesi için, 2-3 saat beklet. Dışarda kapalı kapta 6-7 gün taze olarak saklanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder