Süre: 60 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 2040 (porsiyon: 255)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 20*35 cm boyutlarında borcam tepsi
Malzemeler
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 2/3 su bardağı nişasta
- 1/3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı gülsuyu
- 1,5 su bardağı pudra şekeri veya 1/2 su bardağı pekmez
Tarif
Pudra şekeri hariç bütün malzemeleri tencereye koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvama alana kadar pişir. Hemen tepsiye dök. Soğuyunca buzdolabına koy. İyice katılaşana kadar beklesin. Servis yapılacağı zaman, bıçakla 8 dilime ayır. Spatula ile kaldırarak tabağa al. Üzerine bolca pudra şekeri veya pekmez dök.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder